Gigawatt PC-4 Evo+

Vanaf 9,570.00

De Gigawatt PC-4 Evo+ is de grootste Reference Power Conditioner van Gigawatt met 12 outputs en met onder andere, de grootste Gigawatt Powerbuffers aan boord. De PC-4 Evo+ is voorzien van de dikste printbanen en heeft verzilverde zuiver koperen distributiestaven. De behuizing van de PC-4 Evo+ is geheel van Roestvrij staal gemaakt. Ultrastabiel, zwaar en blijvend antimagnetisch. De PC-4 Evo+ heeft tevens een nauwkeurige Voltmeter met Display ingebouwd.

Ontworpen als een aansluitstation voor de Referentie High End Audio installaties met 12 stopcontacten. De Gigawatt PC-4 Evo+ beschikt over een 3 sets van de meest  geavanceerde stroom zuivering circuits, dus 3 x 4 aparte uitgangen voor digitaal, low power analoog en high power analoog. Elke uitgang levert 3850 watt continu, dus totaal zonder dynamiekverlies. De Gigawatt PC-4 Evo+ beschermt uw installatie bovendien tegen overbelasting door plotselinge stroompieken. Het is de perfecte stroombron voor elke High End Audio- en Video installatie. De Gigawatt Evo+ series Powerconditioners verbruiken nauwelijks stroom en kent amper slijtage. De Gigawatt PC-4 Evo+ wordt standaard geleverd met een zeer goede powercord, de Gigawatt LC-2 MK3+ HC in 1.5 meter lengte. Optioneel kunt u de Gigawatt PC-4 Evo ook aanschaffen met de Gigawatt LC-3 MK3+ HC, de handbuilt LS-1 MK3 Powercord of de referentie Handbuilt LS-2 MK3 Powercord.

Techniek
De Gigawatt PC-4 Evo+ is voorzien van geavanceerde in huis gemaakte Multi Stage Parallel filters (High Flux Filtering Cores)  in plaats van de gebruikelijke transformatoren. Deze Gigawatt PC-4 Evo+ is tevens voorzien van 3 aparte zones. Een aparte zone voor Digitale devices (CD spelers, DA Converters, Streamers), een aparte zone voor low power Analoog (Voorversterkers, Phono voorversterkers, Draaitafels) en een aparte zone voor High Power Analoog (Versterkers, Eindversterkers) Het voordeel hiervan is dan de aangesloten apparaten elkaar niet meer kunnen beïnvloeden. Een eindversterker wil nogal eens stroom terugsturen het net in, en dat wordt op deze manier voorkomen. De Gigawatt PC-4 Evo+ is gemaakt van kwalitatief zeer hoogwaardige componenten. Door de nieuwe hoge efficiëntie filtercircuits, zijn de onderdelen gemonteerd op nieuwe boards, gesoldeerd met zilversoldeer. De printboards zelf zijn dubbelzijdig, en voorzien van 550 um dikke koperen banen welke verzilverd zijn.

De stroomdistributie verloopt via zware gepolijste en verzilverde koperen staven en de interne bedrading is uitgevoerd als verzilverd OFC koper, geïsoleerd met teflon, afkomstig van de Gigawatt LC-2 MK3+ Powercable. De Gigawatt PC-4 Evo+ heeft een bijzonder beschermingssysteem, uitgevoerd zonder draden of zekeringen. Zekeringen tasten  de snelheid van het signaal aan, en worden daarom niet toegepast. Het overvoltage bescherming circuit wordt gestuurd door een sensor aan de ingang, en is voorzien van een Plasma relais. Zo biedt de Gigawatt PC-4 Evo+ uw set een uitstekende bescherming tegen overvoltage of stroompieken. Goed functioneren van de Gigawatt PC-4 Evo+ wordt aangegeven door een LED Voltage Display op het front. Deze geeft exact de binnenkomende spanning aan. De Gigawatt PC-4 Evo+ is tevens voorzien van een extra circuit die de stroomtoevoer in de gaten houdt. Ook zeer handig is de Fase aanduiding, middels een rode LED aan de achterzijde. Als deze brandt, dan is de PC-4 Evo+ verkeerd aangesloten en moet u de stroomstekker omdraaien. Zo wordt uw set altijd goed aangesloten op de juiste fase en functioneert de Gigawatt PC-4 Evo+ zoals het hoort. De Gigawatt PC-4 Evo+ heeft stroomdistributiestaven man massief OFC koper, welke vervolgens weer verzilverd en gepolijst zijn. De Gigawatt PC-4 Evo+ is uitgerust met 12 hoge kwaliteit Gigawatt G-040 Shuko Stopcontacten. Deze stopcontacten zijn voorzien van zware messing staven, welke bij Gigawatt zijn verzilverd en gepolijst. Het grote contactoppervlak, en de zware zilveren laag, garanderen een zeer hoge levensduur, ook bij herhaaldelijk in- en uitsteken van de stekkers.

De Gigawatt PC-4 Evo+ is gebouwd in een zware en stabiele Roestvrij Stalen behuizing, heeft een massief geanodiseerd aluminium front, en staat op anti resonantievoeten. Naast de snelle en compacte stroomopslagtechniek, gebruikt in de PF-1 en PF-2 Powerstrips, en de PC-1 Evo, beschikt de PC-4 Evo+ over 3 extra grote opslagbuffers (Double Buffer High Capacity Powerbanks). Elke zone heeft zijn eigen buffers. Het grote voordeel is een extra toegenomen snelheid en kracht voor uw aangesloten apparatuur, en een nog betere scheiding tussen de 3 zone’s. De PC-4 Evo+ klinkt daardoor zelfs nog schoner, opener en krachtiger dan de PC-3 SE Evo+.

Sound
Het aansluiten van de Gigawatt PC-4 Evo+ heeft een enorme invloed op de gehoormatige prestaties van uw High End set. De stiltes worden stiller, de bass wordt dieper en schoner, muziek komt meer als vanuit het niets opzetten. De dynamiek wordt groter en het 3D beeld neemt toe. De gehele set lijkt een grote klasse beter geworden. Niet gewoon anders, maar echt beter. Het is bij dit soort referentie Powerconditioners wel van belang dat de aanvoerlijn vanuit uw meterkast ook in orde is. Zie de aanbevolen accessoires. Het grootste compliment dat je de Gigawatt PC-4 Evo+ kan maken is dat u met meer plezier naar uw muziek luistert via uw High End installatie. Meer fun en minder stress, en daar gaat het om.

Wissen
Artikelnummer: GWAPC4 Categorieën: , Tags: ,