Powerprime

Vanaf 3,130.00

Algemeen

Gigawatt Powerprime is het nieuwste model van de Gigawatt powerconditioners. De Gigawatt Powerprime biedt een effectieve beveiliging tegen overspanning en levert tegelijkertijd de apparaten schone, goed gefilterde energie. Dat maakt de Gigawatt Powerprime een essentieel onderdeel van elke audio set.

Bouw

Alle elementen van de Gigawatt Powerprime zijn gemonteerd in een nieuw, onbuigzaam, stalen / aluminium chassis, met een modulaire structuur. De behuizing staat op anti-vibratie voeten, die ervoor zorgen dat de Gigawatt Powerprime geen last heeft van trillingen en resonanties. Het nieuwe ontwerp voorpaneel, is gemaakt van een dik stuk luchtvaartaluminium, waarvan het oppervlak na nauwkeurig frezen geanodiseerd is in twee kleurenvarianten : zwart of zilver.

Aansluitingen

De Gigawatt Powerprime geeft ook met een LED lampje aan wanneer hij niet fasecorrect, of zonder aarding is aangesloten. De Gigawatt Powerprime is uitgerust met zes stopcontacten, verdeeld over 3 zones, waarvan de connectoren zijn verzilverd, zonder het gebruik van tussenliggende metalen zoals een koper of nikkel laag, die schadelijke seriële weerstand kan veroorzaken en dus de spanning kan verlagen. Een sterke, stabiele verbinding, groter contactoppervlak en een dikke laag zilver garanderen een perfect contact met de stekkerpennen. Bovendien worden de contactdozen cryogeen verwerkt en gedemagnetiseerd.
Beveiliging

De Gigawatt Powerprime heeft geen traditionele beveiligingselementen, zoals zekeringen, die de vrije geleiding van de stroom vertragen en een negatieve invloed op het geluid hebben. Overspanningsbeveiliging wordt gedaan door een beveiligingsblok dat is geïntegreerd in het filter, uitgerust met plasmavonkbruggen en een nieuwe generatie UltraMOV-varistoren. Deze manier van beveiligen remt de doorvoer van de stroom nauwelijks en zorgt toch voor een goede beveiliging van zowel de Gigawatt Powerprime zelf, en de apparatuur die aangesloten zit op de Gigawatt.

Interne Geleiding

Alle elektronische componenten van het filter zijn gemonteerd met zilversoldeer op PCB’s met extreem brede geleidende sporen gemaakt van zuiver koper (totale dikte van geleidende lagen is maar liefst 70 micrometer). Door de korte verbindingen en een zeer grote doorsnede van de signaalpaden wordt de overgangsweerstand vermindert en de stroomcapaciteit van het gehele filter aanzienlijk verhoogt. De interne bedrading is gebaseerd op Gigawatt powercords van OHFC-koper met een doorsnede van 4mm2. Tevens zitten er grote, zuivere distributie staven ingebouwd. De grote doorsnede van elke distributierail (30QMM) en de hoge bedradingsgeleidbaarheid garanderen een gelijkmatige en stabiele verdeling van het vermogen aan elke uitgangsaansluiting – ongeacht de belasting van de andere uitgangen van de Powerprime.

Buffers

Het apparaat maakt gebruik van een buffersysteem met een Gigawatt Audio Grade-compensatiebatterij, die de stroomefficiëntie bij niet-lineaire belastingen verhoogt, bijvoorbeeld eindversterkers, en het verschil verkleint tussen het vermogen van de ingang naar de uitgang van de powerconditioner. Dit maakt bijna onbeperkte impulsmogelijkheden mogelijk, ongehoord in andere soortgelijke passieve conditioners en onbereikbaar voor actieve vermogensregelaars.
De Gigawatt Powerprime is de ideale powerconditioner voor een zeer scherpe prijs.
Artikelnummer: GWAPP Categorie: Tag: