Gigawatt PC-3 Evo+

Vanaf 5,640.00

De Gigawatt PC-3 Evo+ is de High End Line Power Conditioner van Gigawatt met 6 outputs en met onder andere, de Gigawatt Powerbuffers aan boord. De PC-3 Evo+ heeft tevens een nauwkeurige Voltmeter met Display ingebouwd. Ontworpen als een aansluitstation voor de betere High End Audio installaties. De Gigawatt PC-3 Evo+ beschikt over een 3 sets zeer  geavanceerde stroom zuivering circuits, dus 3 x 2 aparte uitgangen voor digitaal, low power analoog en high power analoog. Elke uitgang levert 3850 watt continu, dus totaal zonder dynamiekverlies.

De Gigawatt PC-3 Evo+ beschermt uw installatie bovendien tegen overbelasting door plotselinge stroompieken. Het is de ideale stroombron voor elke Hifi en Video installatie. De Gigawatt Evo series Powerconditioners verbruiken nauwelijks stroom en kent amper slijtage. De Gigawatt PC-3 Evo+ wordt standaard geleverd met een zeer goede powercord, de nieuwe Gigawatt LC-1 MK3+ in 1.5 meter lengte. Deze Powerconditioner is echter ook verkrijgbaar met de Gigawatt LC-2 MK3+ of zelfs Gigawatt LC-3 MK3+ powercord. Met deze kabels worden alle positieve eigenschappen duidelijk nog verder verbeterd.

Ondanks het feit dat de Gigawatt PC-3 Evo+ de voordeligste 6 output High End Powerconditioner is van Gigawatt, is het een uitstekend apparaat om de prestaties van uw Audio set te verbeteren. De Gigawatt PC-3 Evo+ is zeer solide gebouwd, en heeft een massief aluminium front.

Techniek
De Gigawatt PC-3 Evo+ is voorzien van geavanceerde Multi Stage Parallel filters (Super MMS Filtering Cores)  in plaats van de gebruikelijke transformatoren. Deze Gigawatt PC-3 Evo+ is tevens voorzien van 3 aparte zones. Een aparte zone voor Digitale devices (CD spelers, DA Converters, Streamers), een aparte zone voor low power Analoog (Voorversterkers, Phono voorversterkers, Draaitafels) en een aparte zone voor High Power Analoog (Versterkers, Eindversterkers) Het voordeel hiervan is dan de aangesloten apparaten elkaar niet meer kunnen beïnvloeden. Een eindversterker wil nogal eens stroom terugsturen het net in, en dat wordt op deze manier voorkomen. De Gigawatt PC-3 Evo+ is gemaakt van kwalitatief zeer hoogwaardige componenten. Door de nieuwe hoge efficiëntie filtercircuits, zijn de onderdelen gemonteerd op nieuwe boards, gesoldeerd met zilversoldeer. De printboards zelf zijn dubbelzijdig, en voorzien van 280 um dikke koperen banen welke verzilverd zijn.

De stroomdistributie verloopt via zware gepolijste koperen staven en de interne bedrading is uitgevoerd als verzilverd OFC koper, geïsoleerd met teflon. De Gigawatt PC-3 Evo+ heeft een bijzonder beschermingssysteem, uitgevoerd zonder draden of zekeringen. Zekeringen tasten  de snelheid van het signaal aan, en worden daarom niet toegepast. Het overvoltage bescherming circuit wordt gestuurd door een sensor aan de ingang, en is voorzien van een Plasma relais. Zo biedt de Gigawatt PC-3 Evo+ uw set een uitstekende bescherming tegen overvoltage of stroompieken. Goed functioneren van de Gigawatt PC-3 Evo+ wordt aangegeven door een LED Voltage Display op het front. Deze geeft exact de binnenkomende spanning aan. De Gigawatt PC-3 Evo+ is tevens voorzien van een extra circuit die de stroomtoevoer in de gaten houdt. Ook zeer handig is de Fase aanduiding, middels een rode LED aan de achterzijde. Als deze brandt, dan is de PC-3 Evo+ verkeerd aangesloten en moet u de stroomstekker omdraaien. Zo wordt uw set altijd goed aangesloten op de juiste fase en functioneert de Gigawatt PC-3 Evo+ zoals het hoort. De Gigawatt PC-3 Evo+ is uitgerust met 6 hoge kwaliteit Gigawatt G-040 Shuko Stopcontacten. Deze stopcontacten zijn voorzien van zware messing staven, welke bij Gigawatt zijn verzilverd en gepolijst. Het grote contactoppervlak, en de zware zilveren laag, garanderen een zeer hoge levensduur, ook bij herhaaldelijk in- en uitsteken van de stekkers. De Gigawatt PC-3 Evo+ is gebouwd in een zware en stabiele metalen behuizing, heeft een massief geanodiseerd aluminium front, en staat op anti resonantievoeten.

Sound
Het aansluiten van de Gigawatt PC-3 Evo+ heeft een grote invloed op de gehoormatige prestaties van uw High End set. De stiltes worden stiller, de bass wordt dieper en schoner, muziek komt meer als vanuit het niets opzetten. De dynamiek wordt groter en het 3D beeld neemt toe. Het grootste verschil is echter dat u met meer plezier naar uw muziek luistert via uw High End installatie. Meer fun en minder stress, en daar gaat het om.

Artikelnummer: GWAPC3 Categorieën: , Tags: ,