iFi Pro iESL

1,649.00

Betaal de eerste termijn direct via iDEAL. De tweede en derde termijn betaal je binnen 30 en 60 dagen. Zonder rente, zonder BKR-registratie! Klik voor meer informatie

De iFi Audio Pro iESL is een hoogwaardige energizer voor het aansturen van de meest hoogwaardige elektrostatische hoofdtelefoons ter wereld. In tegenstelling tot dynamische hoofdtelefoons zijn elektrostatische hoofdtelefoons vaak lastig aan te sturen en is het maximale geluidsniveau niet heel erg hoog. Heb je een hele mooie elektrostatische hoofdtelefoon maar mist jouw hoofdtelefoonversterker de ‘drive’ om deze maximaal tot leven te laten komen, combineer deze dan met de iFi Pro iESL.

Sluit de iFi Pro iESL met een ESL-link aan op de iFi Pro iCAN hoofdtelefoonversterker, op een premium gebalanceerde hoofdtelefoonversterker van een ander fabricaat of op de luidsprekeruitgang van je high-end audioversterker. Heeft jouw Hi-Fi versterker maar een set luidsprekeraansluitingen, sluit deze dan rechtstreeks aan op de luidspreker ingangen van de Pro iESL en lus de luidsprekers door via de luidspreker uitgangen. Zodoende hoef je niet telkens de speakers af te koppelen als je via headphones van muziek wilt genieten. De iFi Pro iESL heeft tenslotte nog een gebalanceerde aansluiting voor een dynamische hoofdtelefoon.

Audiofiele componenten

Deze energizer is gebouwd met kwaliteitscondensatoren van WIMA, hoogwaardige Vishay MELF weerstanden, gasdichte relais met zilveren contacten en hoogwaardige Pinstripe Permalloy Core transformators. Deze step-up transformators leveren een breed en lineair frequentiebereik van minder dan 10Hz tot 60kHz. De geluidskwaliteit van de iFi Pro iCAN in combinatie met deze iFi Pro iESL zich kenmerkt door een zeer open en totaal ongekleurde muziekweergave met een zeer breed dynamisch bereik.

Battery power

iFi Audio heeft ondervonden dat de geluidskwaliteit significant verbetert bij het uitschakelen van de voedingsspanning en een hoofdtelefoonversterker primair draait op de capaciteit van de accu’s. Hierom heeft iFi Audio deze Pro iESL energizer voorzien van accu-banken in combinatie met een hoogfrequent schakelende voeding die de banken weer volledig oplaadt zodra de spanning beneden een bepaalde drempel raakt. Zodra het laadproces is voltooid, schakelt de voeding weer uit totdat de spanning weer beneden de drempelwaarde raakt. Deze puur statische stroomvoorziening is 100% brom en ruisvrij.

Voor vrijwel elke elektrostatische koptelefoon

Deze hoogwaardige extensie voor de iFi Pro iCAN levert een ‘normal’ gain van 230 volt en heeft bovendien een regelbare ‘custom’ gain van 500 tot 640 volt. Dit maakt deze iFi energizer geschikt voor gebruik met verschillende merken zoals Stax (230V), Sennheiser Orpheus HE-90 (500V), Sennheiser HE-60 en King Sound KS-H2/3/4 (540V), Stax ESHP (580V Pro) en bijvoorbeeld de KOSS ESP/950 en de Jade (600V). De uitgangsimpedantie is schakelbaar tussen 16, 24, 64 en 96 Ohm zodat deze zo dicht mogelijk in de buurt komt van de hoofdtelefoonimpedantie. Hiermee voorkom je overbelasting bij dynamische passages op een hogere volumes.