iFi Micro iDSD Signature

749.00

Betaal de eerste termijn direct via iDEAL. De tweede en derde termijn betaal je binnen 30 en 60 dagen. Zonder rente, zonder BKR-registratie! Klik voor meer informatie

De veelgeprezen iDSD Black Label hi-res DAC/hoofdtelefoonversterker is nu nog verder verbeterd. Met een geüpdatet elektronisch design bouwt de nieuwe Signature-editie voort op de zeer goede reputatie van zijn voorganger. Het nieuwe model heeft nu een 4.4mm Pentaconn hoofdtelefoonuitgang en is herkenbaar aan de Space Blue kleurstelling.

De Micro iDSD is opgebouwd met kwalitatief hoogwaardige componenten. Zowel in het digitale als in de analoge deel zijn met de hand geselecteerde halfgeleiders en speciale op-amps met een ultra-lage-vervorming geïmplementeerd. Het nieuw vormgegeven front is voorzien van een nieuwe volumeknop en schakelaars voor XBass+/3D+. Het front is nu ook voorzien van een meerkleurige LED die de samplefrequentie weergeeft. De IEMatch-schakelaar is nu naar de zijkant verplaatst. Op het achter paneel zijn een nieuwe USB-C laadpoort en een batterij opgenomen. Het apparaat is nu ook voorzien van effectief dempende voetjes. Al deze verbeteringen maken deze micro iDSD Signature iFi’s best presterende micro iDSD ooit.

Geavanceerde versterker

Door een enorme verscheidenheid aan hoofdtelefoons en digitale muziekformaten, slaagt de ‘one size fits all’-aanpak er niet altijd in de kwaliteit te leveren waarmee gebruikers het maximale uit de muziek kunnen halen. iFi ontwerpt haar producten zodanig dat deze optimaal matchen met een breed aanbod aan hoofdtelefoons, vrijwel met elke digitale stream overweg kunnen en exact kunnen worden afgestemd op jouw persoonlijke smaak.

Het volume wordt net als in een premium Hi-Fi component geregeld door een hoogwaardige analoge potentiometer zodat er bij elk volume een optimale geluidskwaliteit wordt geleverd. De direct gekoppelde 4100mW Direct Drive Servoless versterker stuurt zowel zeer gevoelige in-ear monitors als lastig aan te sturen planar hoofdtelefoons aan met nog meer nuance en detail dan zijn Black-label voorganger.

Digitale perfectie

De micro iDSD- Signature is voorzien van een Burr-Brown DAC met een True Native ‘bit-perfecte’ architectuur. Deze DAC is geselecteerd vanwege zijn natuurlijke ‘muzikale’ klank. De DAC ondersteunt highres audiostreams tot 32-bit/768kHz, DSD tot DSD512 inclusief single- en double-speed DXD. MQA wordt ook ondersteund. Door toepassing van iFi’s GMT (Global Master Timing) Femto-precisieklok en intelligente geheugenbuffer wordt jitter maximaal gereduceerd. Net als bij de vorige Black Label-versie zijn twee van deze DAC-chips differentieel (gebalanceerd) geïmplementeerd voor een lagere ruisvloer, hogere kanaalscheiding en een nog betere weergave van de meest subtiele muzikale nuances en detail.

De iDSD Signature is voorzien van een gecombineerde coaxiale/optische S/PDIF-aansluiting en een USB Type A ingang. Deze type A-connector biedt vooral voordelen voor iPhone- en iPad-gebruikers omdat deze de Lightning-to-USB camera-adapter van Apple nu rechtstreeks accepteert. Deze nieuwe iDSD is uitgerust met een single-ended 6,3mm hoofdtelefoonuitgang, een gebalanceerde 4,4 mm Pentaconn uitgang en een stereo RCA-uitgang waarop je een versterker of een paar actieve luidsprekers kunt aansluiten. Beide uitgangen maken gebruik van het ‘S-Balanced’ uitgangscircuit van iFi, zodat je ook met een single-ended aansluiting beschikt over de hoge kanaalscheiding en lage vervorming van een balanced design.

Speciale features

De micro iDSD Signature is voorzien van de filterinstellingen ‘Standaard’, ‘Minimum Phase’ en ‘Bit-Perfect’ voor PCM-streams; ‘Standard Bandwidth’, ‘Extended Bandwidth’ en ‘Extreme Bandwidth’ voor DSD. De versterkingstrap heeft de vermogensinstellingen ‘Normal’, ‘Turbo’ (voor lastig aan te sturen koptelefoons) en ‘Eco’ (voor ultra-gevoelige in-ears en/of een langere accuduur). Om de iDSD nog beter te laten matchen met gevoelige in-ear monitors heeft iFi deze micro iDSD voorzien van haar IEMatch technologie met ‘High Sensitivity’ en ‘Ultra Sensitivity’ instellingen.

XBass+ en 3D+ kunnen naar smaak worden in- of uitgeschakeld. XBass+ past de frequentierespons van de lage frequenties aan waarmee open-back hoofdtelefoons een betere basresponse leveren. 3D+ compenseert het ‘in-head’ effect dat optreedt bij met speakers gemasterd bronmateriaal. 3D+ verbreedt het geluidsbeeld en levert een luisterervaring die het dichtst in de buurt komt van premium Hi-Fi luidsprekers.

De micro iDSD Signature is voorzien van een ingebouwde accu. Hiermee is de iDSD niet zozeer bedoeld als een portable USB-DAC, maar is deze vooral ontwikkeld voor thuisgebruik. Omdat het apparaat op batterijen werkt, levert deze een zuivere en stabiele gelijkstroom, waardoor dips, pieken en RFI/EMI-vervuiling vanuit het elektriciteitsnet wordt voorkomen. De batterij levert 6-12 uur speeltijd. Als de batterij leeg raakt tijdens het gebruik, kan deze worden met een stroombron worden opgeladen terwijl je jouw muziek afspeelt.