Gigawatt PF-1e

Vanaf 370.00

Introductie
De Gigawatt PF-1e (Economic) is de betaalbare instap powerstrip van Gigawatt. Het is een vereenvoudigde versie van de Gigawatt PF-1 Evo. De architectuur van de filterwijze is grotendeels gelijk aan dat van de PF-1 Evo, de PF-1e biedt ook dezelfde bescherming als dat de PF-1 Evo dat doet. Terwijl besparing op de duurste onderdelen zorgt voor een zeer betaalbare prijs wat voor een optimale prijs/kwaliteit verhouding zorgt. Tevens is de Gigawatt PF-1e de enige powerstrip van Gigawatt welke ook zonder powercord geleverd kan worden, toch is het wel aan te raden om er een kwalitatief goede powercord op aan te sluiten zoals de Gigawatt Powersync Plus, hiermee benut je de volle potentie van de PF-1e het beste.
Techniek
Gigawatt heeft bij het maken van de PF-1e afstand genomen van de allerduurste onderdelen uit de PF-1 Evo, desalniettemin zijn er hoogwaardige onderdelen gebruikt en is het niveau van gegarandeerde veiligheid niet verlaagd. Zoals eerder vermeld is de architectuur van de filterwijze hetzelfde gebleven als dat van de PF-1 Evo. Interferentie wordt geblokkeerd door een RLC filterblock welke rond hoogwaardige gemetalliseerde polyester condensatoren met een lage wisselstroomweerstand ( inductantie ) en een Iron Powder filterkern gebouwd is. Alle elementen van het filter zijn met zilversoldeer op een massieve printplaat gesoldeerd, de signaalbanen op de printplaat zijn zo breed mogelijk gemaakt voor een optimale stroomoverdracht.
Geen Stroomremming
De visie van Gigawatt is voornamelijk gebaseerd op het zo min mogelijk remmen van de stroom, zodat de stroom zo vrij mogelijk naar je audio set toe kan. Deze visie gaat gepaard met het gebruik van hoogwaardige materialen en zuivere zilver en koper geleiding. Een voorbeeld hiervan is het niet gebruikten van smeltzekeringen in geen enkele Gigawatt powerfilter/powerconditioner, ook in de meterkastschakelaar van Gigawatt, de G-C16A, worden geen smeltzekeringen gebruikt. Audiofiele zekering of gewone zekering, een smeltzekering blijft een smeltzekering en een smeltzekering zal altijd een nadelige invloed op het geluid hebben. De overspanningsbeveiliging wordt verzorgd door plasma vonkbruggen en de nieuwste generatie UltraMOV varistoren. Deze zorgen voor een optimale veiligheid voor je audio set, zonder de stroom te remmen en dus de klank ter verminderen.
Behuizing
Het chassis van de Gigawatt PF-1e is volledig van metaal gemaakt. Deze resonantiearme stabiele behuizing zorgt tevens voor extra bescherming voor het circuit tegen RFI en EMI. De interne bedrading is van 2,5mm2 zuurstofvrij OFC koper. De gebruikte outlets zijn Gigawatt’s eigen outlets met stevige en goed beschermde contacten, welke tevens cryogeen behandeld en gedemagnetiseerd zijn. De behuizing van de Gigawatt outlet is gemaakt van versterkt zwart nylon. De verbindingen zijn van direct verzilverd messing, dus zonder gebruik te maken van een metalen tussenlaag. Meestal is er een laag koper of nikkel toegevoegd, maar dit zou een slechte seriële weerstand veroorzaken en dus de spanning verlagen. Een directe coating met zilver minimaliseert de weerstand van de verbinding op een bijna onmeetbaar niveau, dicht bij absolute nul. Dit verbeterd de klankmatige eigenschappen van het eindproduct sterk. Een sterke, stabiele aansluiting, groter verbindingsoppervlak en een dikke laag zilver garanderen een perfect contact met de stekkerpennen.
Artikelnummer: GWAPPF1E Categorie: Tag: