Current Spyder L

Vanaf 310.00

Clever Thinking!
Het idee is simpel: Een netspanningskabel met een enkele netstekker en aan het andere einde drie kabels met elk een IEC apparaatstekker.
De drie uitgaande kabels hebben een lengte van 20, 30 en 40 centimeter zodat de Current Spyder in rust naar beneden hangt en dus weinig plaats inneemt. (er is ook een moeglijkheid om 3 kabels te krijgen met dezelfde lengte van 40cm)
Het resultaat: Minder rommel en kabel achter de audioset, maar wel behoud van prestaties.
Bovendien is de Current Spyder (expres met een y, omdat we dat leuker vinden) voorzien van een geintegreerde Pulse Protector.

Mogelijkheden
Current Spyder A75, primary 75cm, secundary 20, 30, 40cm
Current Spyder A150, primary 150cm, secundary 20, 30, 40cm
Current Spyder B75, primary 75cm, secundary three times 40cm
Current Spyder B150, primary 150cm, secundary three times 40cm

andere lengtes op aanvraag

Werkingsprincipe
Zonder dat wij het merken bevinden we ons in een verontreinigde omgeving. Overal om ons heen bevinden zich velden die ontstaan door het lopen van stroom door geleiders. Ook stoorpulsen zijn voor ons niet zichtbaar, maar ze zijn er wel degelijk. Elke gebruiker van energie veroorzaakt nu eenmaal fluctuaties op het lichtnet in de vorm van pulsen, of fluctuaties van het veld om ons heen. De effecten daarvan zijn in de ruimte rondom het apparaat en zijn netkabel, maar ook ver daar vandaan, waar te nemen. Dit kan slechts met daarvoor geschikte meetapparatuur, niet met onze oren.

Er geldt de gedachte dat afgeschermde netkabels het aangesloten apparaat beter beschermen tegen invloeden van buitenaf, en dat is ook zo. Het is echter veel belangrijker dat het veld uit de netkabel zelf de in de buurt verkerende interlinks niet bereikt. En juist dat laatste is waar men doorgaans niets over zegt. Interlinks transporteren kleine signalen vanaf en naar apparaten met een hoge impedantie, dit maakt de signalen uitermate gevoelig voor externe velden.

Veel netspanningskabels voor audio zien er prachtig uit, net zoals de onze. Maar schijn kan bedriegen! De Current Conductor heeft een tweeledige afscherming. De buitenste afscherming is NIET een gevlochten stalen mantel, een stalen mantel schermt namelijk niet af, hij is bedoeld om de kabel te beschermen tegen fysiek geweld. De Current Conductor heeft een koperen afscherming met hoge vlechtdichtheid en een tin bescherming tegen oxidatie. Bovendien ligt onder de koperen afscherming een 100% dichte aluminiumfolie voor hoogfrequent afscherming. In tegenstelling tot een kunststoffolie werkt deze oplossing wel!

De drie aders zijn voldoende robuust om grote stroomsterktes aan te kunnen zonder ohmse verliezen (het verliezen van energie in de vorm van warmte). De aardgeleider is aan beide zijden aangesloten, de afscherming alleen aan de voedende kant, zoals het hoort. Robuuste stekkers zorgen voor een stevige grip op de kontakten van netspanning en apparaat, de netstekker is voorzien van een uit speciaal kunststof gedraaide behuizing.

Waar te gebruiken?
De Current Spyder is een slimme oplossing voor het aansluiten van audiosets bestaande uit opeen gestapelde apparaten (bijvoorbeeld dvd-speler, tuner, versterker) die in het zicht staan.

Niet alleen de prestaties van de audioset nemen toe, ook de relatie met de levensgezel gaat er met sprongen op vooruit! Eindelijk een product dat Uw partner U graag kado doet, wellicht kunt U zelf de goede gelegenheid verzinnen.

Netspanningskabels die in de buurt lopen van interlinks, vooral als de in- en uitgangen niet gebalanceerd zijn- kunnen ook een flink verschil uitmaken. Wanneer netspanningskabels parallel lopen aan signaal kabels, of wanneer de signaalkabels onderdeel zijn van bijvoorbeeld in- of uitgang van een phonotrap, dan is vervanging door de Current Conductor wel zeer sterk aan te raden.

Wat te verwachten?
Het resultaat van experimenteren met netkabels kan varieren van klein tot zeer groot. De meest gehoorde verbeteringen zijn de verlaging van stoor- en bromniveau, alsmede een toename van de “rust” in de weergave.

Artikelnummer: EATCSL Categorieën: , Tag: